Voorbereiding

Het eerste consult heeft tot doel om een goed inzicht in uw gezondheidstoestand te krijgen en behandelingsmogelijkheden met u te bespreken.

U kunt zich als volgt voorbereiden.

  • Wilt u uw klachten zo nauwkeurig mogelijk beschrijven? Bijvoorbeeld: wanneer zijn ze begonnen? Was er een oorzaak? Wat voelt u precies? Wanneer heeft u last? Zijn er invloeden die de klachten erger of minder maken?
  • Maak een overzicht van de ziekten en klachten die u vroeger gehad heeft. Eerdere behandelingen door middel van operaties en medicijnen geven aanvullende informatie.
  • Hoe is het gesteld met transpireren, reacties op warmte of kou, slaap, ontlasting, urinelozing, seksuele functies?
  • Hoe is uw eetpatroon? Heeft u een uitgesproken voorkeur of afkeer van bepaalde voedingsmiddelen? Krijgt u klachten door voedingsmiddelen?
  • Uw karakter en met name uw gevoeligheden zijn belangrijk. Waar reageert uw sterk op? Welke situatie of welk gedrag van mensen roept een sterke reactie bij u op? Kunt u verdriet, boosheid en angst voelen en uiten?

Met hulp van dit soort vragen zoeken wij naar alles wat u als individu typeert. De aandacht gaat uit naar uw totale functioneren, inclusief het geestelijke aspect, en niet zozeer naar de afzonderlijke organen. Het kan zijn dat u onverklaarbare of merkwaardige verschijnselen of gevoelens hebt. Dit soort gegevens is juist belangrijk voor de keuze van de behandeling. Aarzel dus niet om daarover te vertellen.

Het succes van uw behandeling hangt af van de gezamenlijke inspanning van arts en patiënt!